Tuesday, January 16, 2007

on the run

Odraščanje. Čas, ko začneš spoznavati, da življenje ni lepo, da ni vse tako, kot so ti
povedali starši, ko se boriš za svoj prav, ko misliš, da imaš vedno prav, ko misliš, da si sam na svetu. To je čas, ko je jebeno.

Odraščanje sam čutim in dojemam kot levitev. Ni važno, jastog, rarog, pač, kar vam bolj paše. Verjetno vsi poznamo levitev. Pač žvau odvrže tisti oklep (najpogosteje hitinjačo), ki ji je bil premajhen. Ker je brez oklepa nezaščitena se, med čakanjem da ji zraste nov, skriva po raznih špranjah in razpokah.
Tu jaz vidim povezavo. Človek je od rojstva kar se da neizpostavljen zunanjim vplivom, starši nam prihranijo vse temne strani sveta, kažejo nam le tiste svetle. Zaščiteni smo. V vseh pogledih. Nato pa nastopi odraščanje. Začnemo misliti s svojo glavo. To nas utesnjuje. Potrebujemo nekaj kar bi nas razbremenilo, popustilo pritisk. In tako poči oklep. Pod oklepom pa smo ranljivi. Ni več zaščite. Zato je jebeno...

No, vsaj meni...

Zakaj sem dal temu postu naslov 'on the run'. To je le ena mojstrovina iz albuma Dark Side of the Moon, ki mi predstavlja presežek Glasbe. Ni kaj, Pink Floyd v svojih najproduktivnejših letih.
Če album pozorno poslušamo, brez motečih prekinitev, eno skladbo za drugo, lahko zaznamo rdečo nit. To je Življenje, oziroma bolje Perfect Circle - od rojstva do smrti...
In skladba On the run v kontekstu tega albuma ponazarja neko hitro odraščanje. Priporočam. Skladbo in album.

To je bilo moje videnje odraščanja z besedo.
Če pa imate Čas ( Time - perfekten komad na isti plati kot On the run) pa vas vabim da si ogledate še moje videnje odraščanja in stvari, ki sovpadajo, še v univerzalnejši obliki - Fotografiji.


Življenje je en sam vrtiljak.

Velika prežganina pritiska nate - Ne dam se ji!!!

Široko zaprte oči.

Evforija - Čisti užitek

Še vedno se iščem. Tako v življenju, kot v Fotografiji. Ampak oboje pa počnem z užitkom. Živim, da fotografiram - Fotografiram, da živim.
In odaščam. Upam, da tudi v Fotografiji...

2 comments:

Anonymous said...

Lenart, tvoji posti so odlični, fotografije fenomenalne! Z užitkom sem vse prebrala in pregledala. Vsaka ti čast. Za oboje. Čestitam.:)

Lenart Senica said...

hvala kaja:)