Saturday, December 02, 2006

po tekmi

Po bitki je lahko biti general...

Šport na človeka vpliva tako telesno kot tudi čustveno.

Težko je zdržati vseh šestdeset minut. Človeško telo se utrudi in okoli petdesete minute se pojavijo prvi krči. Noge so utrujene od teka in roke od nenehnega garanja. Ni počitka. Počitek pride po šestdeseti minuti. Takrat stopiš v garderobo, sedeš na klop in vegetiraš. Znoj kaplja s tebe. Počasi rahljaš vezalke športnih čevljev. Kmalu ti postane hladno. Slečeš dres, hlačke, sezuješ čevlje in nogavice. Počasi stopaš proti tušom. Šepaš. Odpreš mrzlo vodo in se ji prepustiš. Krči popuščajo...

Ni vse v telesni moči, hitrosti, višini ali natančnosti. Pri športu je potrebno imeti voljo. Jekleno voljo in ego. Potrebuješ karakter, da zdržiš vseh šestdeset minut. Ni tako preprosto kot je videti na prvi pogled. Tekati za žogo, metati na gol in tepsti v obrambnih akcijah gotovo zna vsak tepec. Niet. Ni tako. Potrebuješ nekaj, kar te žene.
Najtežji so začetki. Prvih pet, deset minut. Ne poznaš nasprotnika, ne poznaš razmerja moči. Takrat je najtežje. Težko se je po slabem začetku dvigniti iz pepela.

V garderobi sediš in razmišljaš. Razmišljaš o svojem razmišljanju tekom tekme. Očitaš si. Očitajo ti soigralci. In očita ti telo.

Krči...


1 comment:

ambala said...

super fotka. Jih je še kaj več? ;P