Tuesday, April 08, 2008

ŽIGA DIVJAK, režiser

Pri delu.


Prvič sem ga videl na avdiciji za Briljantino, stal je tam, s kamero v rokah. Mislil sem si, fazanček, kaj pa drugega.
Takrat si nisem niti predstavljal, da sem gledal v osebo, ki bo pri rosnih šestnajstih v najtežjih trenutkih obvladala nekaj desetglavo množico igralcev, plesalcev, glasbenikov in vseh drugih in predstavo dejansko postavila na oder. In ne samo postavil na oder, Briljantina je po njegovi zaslugi uspela nad-fantastično! Nikoli si nisem mislil, da lahko nabito polna dvorana povzroči občutek, ki je podoben, emm, khm khm ... No, fantastičen občutek, ki ga ne bom pozabil.

Samo edini.

Torej, kdo je Žiga?
O njem ne vem preveč, vem le, da mi je všeč, ker (tale stavek bom spustil, ker si le želim, da bi držal).
Car je. Všeč mi je njegov pristop, kako se spopade s problemom, kako stremi k popolnosti.
Ne zanima ga povprečnost, je perfekcionist, hkrati pa razume ovire, ki se mu postavijo na pot do neba, in jih poizkuša obiti, preskočiti.
Briljantina je plod njegove režiserske odločnosti, drznosti in izkušenj, ki si jih pridno pridobiva ob rokovanju s kamero. Prav kamera in film sta njegova največja ljubezen. Tudi zato mi je všeč, ker (tale stavek bom spustil, ker si le želim, da bi držal). Gibljiva slika je njegovo sredstvo, s katerim svetu pokaže splet zapletenih misli, ki se mu podijo po glavi. In teh misli je ogromno. Ko ga včasih pogledaš, zatopljenega vase, se ti zdi, da jih gledaš, ampak da jih ne vidiš.

Portret - Mislec.


Iz Žigata, Žige, Žigca še nekaj bo. Tega se veselim in hkrati upam, da bom kdaj vsaj za nekaj metrov korakal ob njim na poti do ... Saj veste - uspeha, tistega osebnega, tapravega.

6 comments:

silent night said...

žiga je res the best... in mislim da je da je velik več kot pa sam asistetnt režije al kakorkol so ga že poimenoval na tistih letakih ko si jih delil pred briljantino....
vglavnem.. svaka mu čast :D :P

Ana said...

ziga je car!

js sm se preden je prsu k nasi briljantini, oziroma se preden se je zadeva resnicno pricela, vedela d je tip iz pravega testa!
tko mlad pa ze tko ambiciozen, takih je malo!

in itak, ne bi blo taksne briljantine, brez njega!
ej lenny, drgac pa, druga fotka, alla portret zigata je svetovna! nisem sploh vedla, da je lahko tako lep ;) haha

pa.. una, ko se ga cisto na delec vidi, totalno poudari njegovo vlogo, pri tej nasi predstavi. zakon! totalno mas "oci" za te zadeve, kapo dol!

se vidmo*

dancing on the rainbow said...
This comment has been removed by the author.
Drax said...

Žiga je naš idol

Donch said...

Žigec, mi te ljubimoooooooooooooooooooooooooooooooo... pa čeprav maš zdej rdeče ličke zarad tega...pa ti ni všeč če te kdo izpostavla
;)

Marko said...

Lenyn, kaj mi lahko odgovoriš na tole. Kako se obnese kombinacija z 430ex in 17-40 s tem, da imaš na 17-40 sončno zaslonko gor? Vse štima?

Ker sam sem pred nakupom 10-22, kar je enako tvojemu 17-40 na FF. Kakšne sence ali karkoli podobnega?

Se opravičujem za offtopic, hvala za odgovor:)